“Het is nu belangrijker dan ooit om zichtbaar te blijven”

Interview met Dagmar Geerlings van Dagger Coffee

Sinds het coronavirus ons land in zijn greep heeft, is de transitie van off- naar online in een stroomversnelling gekomen. We spraken Dagmar Geerlings van Dagger Coffee. Hoe houdt zij zichzelf staande met al haar dromen tijdens deze lockdown?

Hoe het allemaal begon

Tijdens haar bijbaan in een koffiebar werd haar liefde voor koffie aangewakkerd. Deze passie begon serieuze vormen aan te nemen toen ze in Australië een jaar fulltime in een koffiebar ging werken. “Het niveau van de horeca, het gastheerschap, de kwaliteit van producten; alles is daar anders en loopt daar beter.” Toen ze terugkwam, wilde ze hier alles anders doen. “Ik dacht; wat doen we hier? Het voelde niet bevredigend meer om weer in een café te gaan werken.” Dat was het moment dat Dagmar besloot om koffietrainingen te gaan geven.

Dagger Coffee

Het heeft altijd gekriebeld, de droom om een eigen café te openen. In 2016 begon ze Dagger Coffee in een groot gebouw met diverse bedrijven. Ze deed alles zelf. Bouwde de bar, zette koffie en maakte roosters. De koffietrainingen bleven daarnaast ook lopen. Het werd een succes en nu, 4 jaar later, is net haar tweede koffiebar geopend.

Dagmar blijft ook verder dromen. “Het liefst zou ik de kwaliteit van koffie in de basis omhoog willen brengen. Meerdere café’s openen en mensen binnen het bedrijf laten doorgroeien. Zorgen dat ze de skills krijgen om zelf ook een café te starten. Er zou een soort kettingreactie moeten ontstaan.”

Dagger Coffee Zijdebalenstraat – Van buiten

Lockdown

Vlak voordat de coronatijd aanbrak in het voorjaar van 2020 en Dagger Coffee 2 maanden dicht ging, was Dagmar al bezig haar website een boost te geven en de vindbaarheid te verbeteren. Dit bleek een stuk meer werk te zijn dan ze verwacht had. Ze merkt dat het nu, tijdens de tweede lockdown, belangrijker is dan ooit om zichtbaar te blijven online. Dagmar ging daarom ook in zee met thuisbezorgd.nl. “Dat was voor de oude vestiging net dat kleine zetje extra dat we nodig hadden om quitte te spelen.” Wel mist ze de persoonlijke interactie en de mogelijkheid om via Thuisbezorgd zelf een sfeer neer te zetten. “Dat is juist zo belangrijk in deze tijd.”

Tijdens de tweede lockdown, heeft Dagmar besloten tijdelijk volledig te sluiten in verband met de opening van haar tweede koffiebar in januari 2021. Haar eerste bar zit bovendien tussen de kantoren en daar zijn momenteel weinig mensen te vinden. De nieuwe, nét geopende bar, ligt in een woonwijk. “Hier is momenteel best wat aanloop. Mensen komen koffie halen tijdens het thuiswerken en zien dat echt als uitje.” 

Ook de trainingen liggen even helemaal stil. “Het voelt niet verantwoord om op dit moment trainingen te geven, ook niet in kleine groepjes.” 

Authenticiteit

“Het is belangrijk om je te beseffen dat een website nu eenmaal geld kost én dat er werk in blijft zitten. Doe je het goed, dan verdien je het uiteindelijk terug. Het geeft je bedrijf een professionele uitstraling en je wordt makkelijker gevonden.” Zelf heeft ze het gevoel dat het altijd beter kan; de terugkoppeling naar social media, het consequent bijhouden, een goede lijn en ritme krijgen in de online activiteiten. Ze doet alles zelf en vindt dat ook belangrijk. “Ik vind het leuk een bepaalde authenticiteit te hebben als bedrijf online. Je kunt dit stuk ook uit handen geven, maar dan zou je duidelijk moeten communiceren welke taal je wilt spreken online.”

Plaats een reactie