Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Virtual Evenement
 • Dit evenement is voorbij.

Online Masterclass: Hoe Maak Je een Online Marketing Strategie?

Virtual Evenement

21 september 2020 @ 15:00 17:00

Wil je aan de slag met online marketing en weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan deze online masterclass en leer hoe je een online marketing strategie maakt. De masterclass is perfect voor elke ondernemer die nog geen strategie heeft of zijn huidige strategie wilt verbeteren.

We starten de masterclass met een introductie over online marketing. Je komt meer te weten over de nieuwe consument, de journey die hij aflegt en hoe je hier met je online marketing en sales op in kan spelen.

Vervolgens leer je hoe je dit kan doorvertalen naar een strategie; hoe je jouw ideale klant en daarbij horende communicatieboodschap kan definiëren, je bedrijfsdoelen kan doorvertalen naar online doelen, en hoe je op basis van je budget de juiste middelen en kanalen kan bepalen om je online doelen te realiseren.

We eindigen de masterclass met een live Q&A waarin we vragen beantwoorden. Deelnemen aan de online masterclass is gratis. De masterclass wordt aangeboden door de provincie en gemeente Utrecht.

Waarom deelnemen?

De opkomst van smartphones en mobiel internet is de manier waarop we leven drastisch aan het veranderen. Gemiddeld checken we 150 keer per dag onze mobiel en besteden we er 177 minuten op. Ook de manier waarop we consumeren is hierdoor veranderd. Online vergelijken we producten en vervolgens kopen we op een moment en plaats naar keuze. Zowel on- als offline.

Door de coronacrisis is de transitie van off- naar online in een stroomversnelling gekomen. Tijdens deze masterclass leer je alles over de nieuwe consument en wat de beste strategie is voor jouw bedrijf om deze te bereiken.

Wat ga je leren?

 • Wat online marketing is en waarom het belangrijk is;
 • Wie de nieuwe consument is;
 • Wat de customer journey is;
 • Wat het See-Think-Do-Care framework is;
 • Wat micro-momenten zijn;
 • Wat de impact is van COVID-19 op het consumentengedrag.

Wat is het resultaat?

 • Je beschikt over alle handvatten die je nodig hebt om een succesvolle online marketing strategie te maken.

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor ondernemers met een retail of horeca bedrijf in Utrecht. Uiteraard kunnen ook andere ondernemers deelnemen! De methode om tot een online marketing strategie te komen is voor elke ondernemer toepasbaar.

Programma

 • 15.00-15.30 Presentatie: De nieuwe consument
 • 15.30-16.00 Hoe maak ik een online marketing strategie
 • 16.00-16.30 Q&A

Schrijf je in!

Schrijf je snel in voor de online masterclass. Het maximaal aantal deelnemers is 500. Let op: de masterclass wordt gegeven via Zoom.

Plaats een reactie