Starten met Marketing Analytics

In deze cursus van GetOn leer je hoe je kunt starten met het meten van je online prestaties. Hoe je tools zoals Google Analytics en Google Search Console kan gebruiken en hiermee je marketingactiviteiten kan optimaliseren. De cursus is tot 31 december gratis te volgen voor elke ondernemer gevestigd in de provincie Utrecht en de regio Gooi en Vechtstreek.

Wat is marketing analytics?

Marketing analytics is het meten en analyseren van je marketingprestaties. Het doel van marketing analytics is om de effectiviteit van je marketingactiviteiten te maximaliseren en de return on investment (ROI) te optimaliseren.

“Opportunities multiply as they are seized.”

Sun Tzu

Wat ga ik leren?

We starten deze cursus met een korte introductievideo over marketing analytics. Je leert wat de marketing funnel is en waarom het belangrijk is om deze te analyseren. Vervolgens zoomen we in op de 2 stappen van de cursus.

In de eerste stap leer je hoe je Google Analytics kan installeren. Hoe je dataweergaven en filters aanmaakt en hoe je doelen toevoegt. Vervolgens ga je aan de slag met het analyseren van je prestaties. Aan de hand van de vier belangrijkste rapporten (doelgroep, acquisitie, gedrag en conversies) ontdek je vervolgens hoe je jouw marketingactiviteiten kan optimaliseren.

In de tweede stap leer je hoe je met Google Search Console kan beginnen. Hoe je jouw website en sitemap toevoegt en hoe je Search Console koppelt aan Google Analytics. Vervolgens ga je aan de slag met het analyseren van je prestaties in de organische zoekresultaten van Google. Aan de hand van rapporten leer je vervolgens hoe je de positie van jouw website in Google kan verbeteren.

✔️ Je weet hoe je Google Analytics kan installeren

✔️ Je weet hoe je dataweergaven en filters aanmaakt en hoe je doelen toevoegt

✔️ Je weet hoe je jouw prestaties kan analyseren in Google Analytics

✔️ Je weet hoe je kan beginnen met Google Search Console

✔️ Je weet hoe je jouw prestaties kan analyseren in Google Search Console

✔️ Je weet hoe je hoe je de positie van jouw website in Google kan verbeteren

Voor wie is deze cursus?

De cursus is perfect voor ondernemers in het MKB die de effectiviteit van hun marketingactiviteiten willen optimaliseren en de return on investment (ROI) willen verhogen.

Cursusinhoud

Introductie
  • Marketing analytics basics
Stap 1: Google Analytics
  • Installeren
  • Instellen
  • Analyseren
Stap 2: Google Search Console
  • Website toevoegen
  • Instellen
  • Analyseren

Als je klaar bent met deze cursus, raden we je de volgende cursus aan als vervolg:

Conversie-optimalisatie cursus

Leer hoe je in 3 stappen je website kan optimaliseren voor conversie en meer bezoekers omzet naar klanten.