Starten met Conversie-optimalisatie

In deze cursus van GetOn leer je hoe je kunt starten met conversie-optimalisatie. Hoe je zorgt voor een goed fundament, pagina’s optimaliseert en hoe je pop-up formulieren kunt inzetten om de conversiekans te vergroten. De cursus is tot 31 december gratis te volgen voor elke ondernemer gevestigd in de provincie Utrecht en de regio Gooi en Vechtstreek.

Wat is conversie-optimalisatie?

Conversie-optimalisatie, ofwel Conversion Rate Optimization (CRO) is het proces waarin je jouw website verbeterd, zodat de conversieratio omhoog gaat. Met conversie-optimalisatie zorg je er dus voor dat een groter percentage van jouw websitebezoekers overgaat tot een voor jou waardevolle actie. Dit kan bijvoorbeeld een offerteaanvraag, een aankoop of een inschrijving voor de nieuwsbrief zijn.

“I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.”

Thomas Edison, uitvinder

Wat ga ik leren?

We starten deze cursus met een korte introductievideo over conversie-optimalisatie. Je leert wat conversie-optimalisatie is, waarom het belangrijk is en hoe jouw bedrijf ervan kan profiteren. Vervolgens zoomen we in op de 3 stappen van deze cursus.

In de eerste stap leer je hoe je een goed fundament voor je website kunt creëren. Dit ga je doen door je website te beveiligen met een SSL certificaat, deze mobielvriendelijk te maken en de laadtijd te verbeteren. Ook ga je de navigatie optimaliseren, zodat jouw bezoekers makkelijker bij de juiste informatie kunnen komen.

In de tweede stap ga je aan de slag met het creëren van waardeproposities en het optimaliseren van je pagina’s. Aan de hand van templates leer je hoe je jouw homepagina, dienstenpagina’s en productpagina’s kan optimaliseren voor conversie. Ook ga je aan de slag met het optimaliseren van je blogposts.

In de derde stap leer je hoe je pop-up formulieren kan toevoegen aan je website, om zo bezoekers die je website dreigen te verlaten alsnog te converteren naar een (potentiële) klant. Ook leer je hoe je een landingspagina kan creëren voor een lead magnet.

✔️ Je weet hoe je het fundament van je website kan optimaliseren

✔️ Je weet hoe je waardeproposities creëert

✔️ Je weet hoe je pagina’s kan optimaliseren voor conversie

✔️ Je weet hoe je pop-up formulieren kan toevoegen

✔️ Je weet hoe je een landingspagina kan maken voor je lead magnet

Voor wie is deze cursus?

De cursus is perfect voor ondernemers in het MKB die meer websitebezoekers willen omzetten naar (potentiële) klanten.

Cursusinhoud

Introductie
 • Conversie-optimalisatie basics
Stap 1: Zorg voor een goed fundament
 • Veiligheid
 • Mobielvriendelijkheid
 • Snelheid
 • Navigatie
Stap 2: Optimaliseer je pagina’s
 • Waardeproposities creëren
 • Homepagina
 • Dienstenpagina’s
 • Productpagina’s
 • Blogposts
Stap 3: Voeg pop-up formulieren toe aan je website
 • Pop-up formulieren
 • Landingspagina lead magnet

Voordat je met deze cursus start, raden we je aan om eerst de volgende cursus te volgen:

Marketing analytics cursus

Leer hoe je in 2 stappen je online prestaties kan meten en je marketingactiviteiten kan optimaliseren.